Ocena ryzyka zawodowego na stanowisku pracy: kucharz

Kluczowym elementem, który umożliwia stworzenie sprawnie funkcjonującego systemu zarządzania bhp w firmie jest ocena ryzyka zawodowego, która musi być poprzedzona rzetelną identyfikacją zagrożeń. Ryzyko zawodowe jest bowiem ściśle związane z konkretnym środowiskiem pracy.  Dla takich samych stanowisk, ale w różnych warunkach pracy, zagrożenia i poziom ryzyka mogą być różne. Dlatego bardzo istotne jest, aby prawidłowo określić, jakie zagrożenia występują na danym stanowisku pracy, a także, czy zastosowane środki zaradcze są wystarczające, aby im zapobiec. Przedstawiamy ocenę ryzyka zawodowego na stanowisku pracy kucharza. Materiał opracowano na podstawie metody Risc Score.

Jeśli jesteś subskrybentem publikacji BHP w firmie
zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Zapomniałeś hasła ?

kliknij tutaj

Zostań subskrybentem publikacji BHP w firmie

ZOBACZ OFERTĘ